последни

Ревю на Sony Xperia Z Ultra

SONY Xperia Z ULTRA

Sony Xperia Z Ultra – таблет и смартфон (2в1). Може да се каже, че този модел на Sony, смело може да конкурира iPhone. Неговите предимства си проличават още с дизайна. Смартфонът впечатлява със своя екран, който е цели 6,4 инча. Тялото на телефона е изработено от стъкло. А това, което му дава най-голямо предимство е факта, че е водоустойчив и издръжлив на удари.

Резолюцията на екрана, на Sony Xperia Z Ultra е 1 080х1 920 пиксела. Не напразно в модела се съдържа и думичката “ultra”. Въпреки невероятните опции, които предлага телефона и издръжливостта, която демонстрира при краш тестовете, на външен вид той изглежда изключително “крехък”. Тънък е едва 6,5 мм, но за сметка на това височината на екрана е 179,4 мм, а широчината му 92,2 мм. Това го превръща в по-голям от стандартните смартфони и с 0.6 инча по-малък от стандартните таблети.

Операционната система, със която разполага този модел на Sony е Android 4.3, 4.22. Технологията на телефона е TFT. Той разполага с 16 777 216 цветове, а екрана е multi-touch.

Освен със страхотен външен вид, Sony Xperia Z Ultra е богат и на функции. Той разполага със задна 8 MP камера – с автофокус, digital image stabilization, баланс на бялото, дигитален зуум, HDR, панорама, ефекти, таймер и face detection опция.

Разполага с опцията за правене на клипове 1 920х1 080 (1080p HD). Също така, този смартфон разполага с предна камера, която е 2 MP камера.

Тези характеристики Ви позволяват да правите висококачествени снимки и клипове.

Що се отнася до хардуерните характеристики, телефонът разполага със системен чип Qualcomm Snapdragon 800 MSM8974, процесор Quad core, 2200 MHz, Krait 400, графичен процесор Adreno 330, системна памет (RAM) 2048 MB и 16 GB вградена памет, от които потребителите могат да използват 11 GB.

В телефонът може да се добави и допълнителна памет чрез карта с памет – microSD, micto SDXC или microSDHC – до 64 GB.

Със сигурност повечето потребители се интересуват и от издръжливостта на батерията. Според характеристиките на ултра тънкият смартфон, издръжливостта на батерията при говорене достига средно до 12 часа, а в режим на готовност – средно около 24 дни. Времето за говорене, при използване на 3G, според характеристиките е средно 16 часа, а в режим на готовност средно около 34 дни. При използване на 4G се посочват 29 дни издръжливост, равняващи се на 700 часа. Капацитетът на батерията е 3050 mAh.

Xperia Z Ultra разполага с FM & Stereo radio, както и YouTube плейър, чрез който потребителите лесно могат да възпроизвеждат любимите си клипове.

Налична за модела е Micro Sim карта.

Той разполага още с GPS, навигация, WiFi, USB 2.0, а също така и тв изход, възможност за синхронизация със компютър, ацелерометър и много други функции.

Sony Xperia Z Ultra официално е представен на 25 юни 2013 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*