Превенция срещу акнето през зимата в тийнеджърските години

АкнеТийнейджърските години са най-красивия, ярък и ослепителен период в живота на всеки човек. Този период от живота на тийнейджърите обаче е съпътстван и с много нови преживявания и промени. Отражението на тези промени, особено хормоналните се отразят върху кожата на момичетата и на момчетата. За разлика от представители на силния пол обаче, девойките не са склонни да търпят никакви компромиси, що се отнася за грижата за тяхната кожа. Специалната грижа за кожата с подходящата професионална козметика е от изключителна важност за красивия им и свеж вид.

Освен всички хормонални проблеми, който имат тийнейджърите идва и зимата, която допълнително утежнява положението на кожата, заради климатичните промени на които е подложена. От изключителна важност е да се предприемат някои допълнителни грижи за кожата през зимния сезон.

Ако искате да се радвате на красива кожа без следи от акне, която в същото време е по-мека и по-малко напукана през студените месеци е желателно да предприемете по-специфична грижи за нея. Бъдете сигурни, че това ще ви донесе чудесни и видими подобрения.

Следващите няколко съвета ще направят грижата за кожата при тийнейджърките по-лесна и ефективна:

1. Почистване с подходяща професионална козметика с почистващ ефект. Това е най-важното нещо, което никога не трябва да забравяте при грижата за вашата кожа. Хормоналните промени, настъпващи в този период от живота на тийнеджърите може да доведе до запушване на порите. Това увеличава значимостта от всекидневното почистване на лицето.
2. Хидратиращи продукти. Студените зимни месеци изсушават кожа, затова е препоръчително да използвате професионална козметика с хидратиращо действие, която ще помогне за дълбокото овлажняване и предпазване на кожата.
3. Декоративна козметика. Знаем, че момичетата са суетни и държат много на външния си вид, но прекомерната употреба на декоративна козметика не винаги е правилното решение. Не винаги прикриването на акнето в коректор и фон дьо тен е правилното решение, тъй като тези два продукта запушват порите и създават предпоставка за появата на повече пъпки.
4. Ексфолиране. Употребата на професионална козметика с ексфолиращо действие ще ви помогне за премахването на мъртвите клетки от кожата, правейки я по-свежа и мека. Това обаче в изобщо не означава, че трябва по няколко пъти на ден да използвате ексфолиант, а напротив този козметичен продукт не бива да се използва повече от веднъж на ден.
5. Грижа за напукани устни. Това е често срещан проблем през този сезон, тъй като студеното и ветровито време изсушава устните и те се напукват. Най-ефикасният начин да се предотврати това е използването на балсам за устни.
6. Пийте достатъчно вода. Консумацията на по-големи количества вода по време на зимния сезон, ще запазите кожата ви хидратирана по естествен път. По този начин тя ще запази своята еластичност. Приемането на достатъчно вода е важна стъпка при грижата за кожата в тийнейджърските години.

Всички знаем, че тийнеджърите са особено чувствителни към своя външен вид, за това е и важно през този период да полагат съответните грижи за своята кожа, които в комбинация с правилните козметични продукти ще направят чудеса. Открийте ги на jeandarcel.bg/мазна-кожа/нечиста-акнеична-кожа