последни

Топ 10 филми на ужасите с изключително зловещи деца

Децата на царевицата

Децата на царевицата

Зловещите деца са отличен белег характерен за много добри филми на ужасите. По-долу са 10 филма на ужасите със зловещи деца, които ще ви накарат да се страхувате и ще ви създадат кошмари, каквито и не сте предполагали. Тези десет филма на ужасите включват някои от най-зловещите деца, които вероятно никога не сте виждали.

1. Децата на царевицата / Children of the Corn (1984)

Това е най-добрите филми на ужасите за лоши деца. По разказа на Стивън Кинг, “Децата на царевицата” излиза през 1984 г.
Филмът започва със семейство пътуващо през Небраска, тъй като те се карат помежду си- случайно блъскат дете. Въпреки това те откриват, че гърлото на детето е било вече прерязано ии мъртво преди да го блъснат.

Изоставена градска ферма и безкрайни полета от царевица съчетани от привидно безлюден град. Какъв по страшен пейзаж може да има, като се и добавят зловещи деца -убийци.

2. Шесто чувство/ The Sixth Sense (1999)

Шесто чувство

Шесто чувство

Хейли Джил Озмент играе опредено страховито дете в този филм и той “вижда мъртви неща”. Всеки, който е гледал филма направо си умира от страх. Това дете брилянтно изиграва своята зловеща част. Той има свръхестествена дарба, позволяваща му да вижда и разговаря с мъртви хора. Способността му го прави социален аутсайдер сред живите, но благодарение на това, че има кой да му повярва и да му помогне в лицето на доктор изигран от Брус Уилис.

Режисьор на филма е М. Найт Шаямалан – един от най-зловещите режисьори на нашето време. Още една прична филма да заслужава да се гледа.

3. Поличбата / The Omen (1976) 

Поличбата

Поличбата

След като губи своето новородено, двойка осиновява дете като бебе. Като, че ли от самото начало има проблеми.

За да се усложнят проблемите, майката не знае, че това не е нейното дете. Свещеник се опитва да предупреди бащата на детето, че детето може да не е напълно човешко. Мъжът не вярва и изглежда проблемите ескалират.

Това ужасно дете продължава да всява хаос и е открило дяволското си минало и произход, правещо ужасни бели и оставящо бедствия след себе си. Това е филм, който наистина може да ви изплаши до смърт. Съдържа няколко наистина ужасяващи сцени, които не се препоръчват за гледане, освен ако не искате да откачите от страх.

4. Гробище за домашни любимци / Pet Sematary (1989)

Гробище за домашни любимци

Гробище за домашни любимци

Семейство Луис и Рейчъл Крийд заедно с двете си деца Ели и Гейдж пристигат в новият си дом с цел да започнат нов живот. Запознават се с новият си съсед Джъд който им разкрива, че зад къщата им се намира гробище за домашни любимци. Не след дълго котката на семейството е намерена мъртва.Джъд предлага да погребат котката в гробището за домашни любимци…

Във филма настъпват доста неочаквани обрати почти през цялото време. Доста зловещо присъствие на момче – зомби.

5. Честит ми рожден ден / Happy Birthday To Me (1981) 

Честит ми рожден ден

Честит ми рожден ден

В елитната академия “Крофорд” група студенти биват брутално убити, а труповете изчезват. Подозренията падат върху Вирджиния, която е претърпяла инцидент в миналото. Тя ли е виновна, или може би е просто следващата жертва.

6. Предизвестена смърт / The Ring (2002)12 зловещи страшни филми, които не трябва да гледате сами

Една видео касета, изпълнена с кошмарни образи, и един телефон, който предизвестява на онзи, който я е гледал, че след седем дни ще умре.Журналистката Рейчъл Келър /Наоми Уотс/ гледа скептично на тази история, докато не умират четирима тийнейджъри, точно една седмица след като са гледали касетата. Това принуждава журналистката да издири въпросното видео и да разнищи мистерията около предизвестената смърт.

7. Детска игра / Child’s Play (1988) 

Детска игра

Детска игра

 Никой не вярва на 6-годишния Анди, когато той започва да твърди, че любимата му нова кукла Чъки е жива. И когато бавачката на Анди мистериозно пада през прозореца на дома му от шестия етаж, момчето споделя с родителите си простата истина – „Чъки го направи“. Защото в на пръв поглед невинно изглеждащата кукла се е преселил духът на брутален сериен убиец, който не е искал да умре, когато това се е случило. Само Анди разбира, че Чъки, който му обещава да е най-добрият му приятел, е отговорен за поредицата жестоки убийства, които се случват след неговото появяване. Нещата стават наистина страшни, когато духът на убиеца решава, че е време да се пресели в живо същество.

Филм изпълнен с доста неочаквани обрати от начало до край. Изобилства от зловещи и страховити сцени.

8. Добрият син / The Good Son (1993) 

Добрия син

Добрия син

Майката на 12-годишния Марк почива от рак. Налага се баща му да го остави за две седмици при техни приятели. Там са синът Хенри, който е на същата възраст като Марк, 8-годишната дъщеря Кони и техните родители. Заедно със спокойната обстановка изглежда добра среда за скърбящия Марк. На пръв поглед. Постепенно Марк забелязва, че нещата, които прави Хенри, преминават границата на забавното. Но маската на “добрия син”, зад която се крие истинският Хенри, е толкова убедителна, че никой не вярва на Марк. Впечатляваща игра на малкия тогава Маколи Кълкин.

9. The Shining / Сиянието (1980)

Сиянието

Сиянието

Доста стар и класически филм на ужасите за обладаване от духове и видения от малки деца. Доста е писано за този филм в други класации в teenPortall.

10. Подпалвачката / Firestarter (1984) 

Подпалвачката

Подпалвачката

Ендрю и Вики Макгий се запознават по време на експеримент в колеж, в който участват. Експериментът е за повишаване на психокинетичните способности на обектите. Но тъй като всичко е много подозрително и мистериозно, проектът бива спрян.

Няколко години по-късно Ендрю и Вики са женени и имат дъщеря – Чарли, която има способността да подпалва пожари с мисълта си. Естествено, правителството е заинтересувано от детето.Изпратени са агенти от таен отдел да заловят Чарли и да я изучават.

Филм на ужасите отново по история на Стивън Кинг – този майстор на зловещите романи наистина си знае работата и вече над 30 години всява страх у зрителите с тях.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*