последни

5 съвета за по-добра функционалност на компютъра

Компютърът е в центъра на продуктивността, когато се отнася до офис работа или организационна работа.

Съвети за компютър

Това е сърцето и душата на офиса, а когато самия той е затрупан в безпорядък – всичко останало е в безпорядък. Именно затова, ще ви представим пет съвета, чрез които да поддържате вашият компютър в добро състояние, защото понякога възникналият проблем може да не е хардуерен или е възможно да не се дължи на факта, че сте си закупили компютър втора ръка, а именно се дължи на неправилната поддръжка.

1. Деинсталиране
Деинсталирайте програми, от които вече не се нуждаете или не ви влизат в употреба изобщо. Те заемат място на твърдия ви диск, което може да доведе до зареждане на паметта и загуба на системни ресурси, а това от своя страна довежда до възможен риск за сигурността, тъй като е малко вероятно да се захванете с проверка и актуализиране на софтуера, дори и да не го използвате. Някои софтуерни приложения включват опции за деинсталация в папка от менюто Start. Най-доброто място, от което да започнете, обаче е „Програми и компоненти”, която опция се намира в контролния панел на Windows.

2. Изтриване
Изтрийте неизползваните, стари и дублиращи се файлове, електронни писма, адреси за електронна поща, документи, отметки и „любими”. Средно един човек има повече от 1800 цифрови файлове, според-зависи начина и количеството потребление. И този брой се увеличава драстично, след като се вземат под внимание всички дубликати, неизползвани или стари файлове, които ненужно даемат място на твърдия ви диск и търсенето на файлове ви отнема много повече време, защото е необходимо много повече време за обработка на информацията от вашия твърд диск и процесор. Помощната програма за почистване на диска в Windows е добър начин да се идентифицират и премахнат ненужните парченца от вашия твърд диск.

3. Почистване
След като сте деинсталирали неизползваните програми се уверете, че сте изчистили своя регистър, както трябва. Невалидните или настройки на регистър с минал срок може да забави времето за зареждане на вашия компютър и да предизвика странни колебания и да „забие” по време на изпълнението на някоя задача. „Кашата” с регистъра на Уиндоус може да има катастрофални последици, ако объркате и премахнете ненужни записи от регистъра.

4. Организация
Организирайте вашите файлове. След като ненужните програми се деинсталират и регистъра е почистен, уверете се, че останалата част от вашите файлове са добре организирани. Използвайте логична система за наименуване на файловете и ги организирате в папки, които имат смисъл и са лесни за запомняне и достъп. Можете дори да ги групирате в хронологичен ред.

5. Персонализиране
Персонализирайте вашия компютър. Повече персонализация помага за запомняне на неща и по-добра организираност. Нещо повече, с компютър, който е конфигуриран да отговаря на вашите нужди е по-вероятно да сте по-добре организирани.