последни

Грим за през лятото: на изпитание пред горещината и влажността

През лятото е малко по-трудно да се поддържа грима в добро състояние. Но не е
задължително да се ограничавате от вашата предпочитана страст, само заради
горещия и влажен период от годината. Има достатъчни съвети от гримьори, козметици и специалисти, така че да знаете какво да правите, за да задържите грима си по-дълго и през горещите, и влажни летни дни.

Със съветите на експерта ще знаете трикове – това е уместно да го кажа –
– дълготраен грим, приятно и ефирно приложение, лека текстура и не на последно място приятен ефект (при повече или по-малко покритие), такъв какъвто сте пожелали!

Първото за което трябва да се погрижите е да си осигурите серия продукти, които
имат качеството – непромокаемост. Те осигуряват на грима нужната резистентност срещу атмосферните влияния и не позволяват на грима да се разтича от влажността и потта. Те се произведени, така че да издържат на високи температури, което
го прави удобни през лятото, както в града, така и на плажа.  Те са лесни за нанасяне и придават страхотен вид, особено на миглите, веждите и около очите. Това са продукти, които се произвеждат благодарение на новите технологии  и въпреки, че имат качеството непромокаемост, те не спират правилното овлажняване на кожата и не и причиняват нежелани въздействия.

Друга важна особеност за по-дълготраен грим през лятото е изборът на крем за лице. Защото самите кремове имат своите различни свойства на веществата, през зимата, кремът трябва да издържа на студ, а през лятото лицето трябва да е подготвено за горещината. Избирайте винаги продукти, които носят гаранция за качество, за да може моливът и сенките да не се разтичат. Нанасянето на фон дьо тенът също трябва да носи сигурност. Освен техниката на изпълнение, качеството на продукта гарантира дълготрайност на грима и през лятото.

Източник: https://mes.bg/blog-section

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*