Прости трикове, за да изглеждат плочките в ъгъла перфектно

Създаването на перфектното полагане на плочки в ъглите е съвсем реалистично. Добре е да знаете, че се нуждаете от специален инструмент за рязане на плочки (елмаз, ръчен или електрически нож за плочки), малко търпение и желание да се създаде магията, наречена „плоско полагане на плочки в ъгъла”. Понякога инсталирането на плочки в ъглите се извършва от специално инсталирани ъглови плочки, но ако ъгълът се различава по своята равнинност,  инсталирането на района може да бъде трудно. Затова в този пост ще ви разкажем за процеса на полагане на плочки без специален ъгъл.

  1. Измерете колко големи трябва да са плочките, така че да се създаде перфектния ъгъл. За измерване на ширината на всеки най-добре да не трябва да намали два пъти. Имайте предвид, че незначителни надбавките за вътрешен шев и следователно деликатна прецизност и да нямате нужда. След измерването уверено отрежете плочките.
  2. Когато плочката е отрязана, опитайте да настроите ширината на предлаганото местоположение и преминете към монтаж.
  3. Нанесете достатъчен слой разтвор с лепило на гърба на плочките с мистрия.
  4. Залепете плочките на мястото им, натиснете надолу равномерно и инсталирайте специални дистанционни кръстове, като включите точно определени плочки.

Когато се подреждат плочки в ъгъла, можете да започнете полагането на втората стена. В някои бани може да има колони или раздели, за които е необходимо да се затворят плочките. Полагането на плочки във външни ъгли в този случай има следните особености:

  1. Затворете първите стенни плочки и когато стигнете до ъгъла, измерете плочките така, че външния ъгъл напълно да се припокрива.
  2. С достатъчно дебел слой лепило, поставено директно върху ъгъла на стената, с назъбена шпакла, поставете плочките в специално отредената за това зона. Не забравяйте да зададете височина на разделителите между плочките и по цялата им площ.
  3. След това, можете да започнете полагане на плочки върху втората стена. Въпреки това, трябва да го направите с известна предпазливост и редовен мониторинг на несъответствията и облицованите области.

 

Източник: Онлайн магазин за баня-  https://www.keramo-bg.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*