последни

Какво трябва да знаете преди да купите годежен пръстен

Годежният пръстен означава сериозна крачка за всяка една връзка. Така, че всеки, който се осмели да премине към по-нататъшен етап, трябва да е уверен, че с покупката си на бижуто ще чуе „ДА“.

Съветваме ви да прочетете следващите съвети споделени от известен бижутериен експерт относно покупката на бижута.

  • Вашият бюджет

Според проучването The Knot 2015 Real Weddings, което изследва 18 000 булки и младоженци в САЩ, омъжени за тази година, американците харчат средно $ 5,871 на пръстен.

Намерете пръстена, който обичате, който е идеален за вашия партньор. Ами, ако цената му е само половината от това, което сте планирали да похарчите? Какво ви пука?! Остават повече пари за някое друго бижу , аксесоар или защо не и почивка? Независимо от бюджета си, ще можете да намерите нещо специално.

  • Четирите „С-та“

Едни от най-често срещаните условия, когато започнете да търсите годежен пръстен или по-точно такъв с диаманти – Правилото на 4те „С-та“. Диамантите се оценяват и ценообразуват въз основа на четирите C: нарязани (cut), карат (carat), цвят (color) и яснота (clear).

Важни са, защото те ви помагат да разберете качеството на пръстена и също така да определите цената му. “Докато сме на мнение, че ако бижуто е красиво и изглежда добре и нищо друго няма значение, е важно да знаете за какво плащате”, каза Варди.

  • Металът

Например, ако тя носи много сребро, най-вероятно ще иска да получи платинено или бяло дамско бижу. Същото се отнася и за розовото злато.

  • Камъкът (който не трябва да е диамант)

Диамантите са най-популярните камъни за годежни пръстени, но те не са единствената възможност.

“Ключът е просто да знаете стилът на партньора си и това, което те очакват от бижуто по отношение на ежедневното носене и издръжливостта”, казва Варди. “Някои камъни не са толкова дълготрайни, колкото диаманти или сапфири, така че това определено трябва да се вземе предвид при избора на камък”.

  • Нейният стил

Ако наистина сте затруднени, трябва да помислите да предложите без пръстен или с очевиден заместител и след това да се включите в истинското изживяване и да го изберете заедно.

  • Размерът на пръстена

Това зависи до голяма степен от формата на пръстите, как някой обича да носи пръстените си, ширината на пръстена и т.н.

  • Сертификати и удостоверения

Когато става въпрос за сертификати, то зависи от това, което търсите в бижуто. Също така е важно да знаете къде се използват материалите, използвани за направата на пръстена ви.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*