последни

Новото издание на футболния симулатор FIFA идва с усъвършенстван изкуствен интелект

Има игрални поредици, които просто нямат нужда от представяне, защото през годините са извоювали своето заслужено място в залата на гейминг славата, в класациите по продажби и в сърцата на феновете. FIFA е една от тези поредици и смело можем да заявим, че у нас няма човек, който да има някакъв досег с гейминга и да не знае за какво става въпрос. За това просто ще ви информираме, че FIFA 18 направи своята премиера на 29 септември, a сървърите са пълни с милиони жадни за първокласни футболни емоции играчи, напредващи методично към върховете на славата в онлайн игрите мач след мач, победа след победа. Играта може да бъде закупена от българската верига за видеоигри Pulsar Games.

Пренесен за втора поредна игра във FIFA франчайза, Frostbite енджинът и тази година ще гарантира на футболните фенове безпрецедентни нива на емоционална съпричастност със случващото се на екран заради изумителния фотореализъм при изобразяване на играчите и движенията им. Усещането, че не си просто геймър, който движи футболистите с контролер в ръка, а участваш реално в напрегнат мач, никога не е било по-истинско!

Визията обаче, колкото и главозамайваща да е тя, не би могла самосиндикално да издигне FIFA серията до култовия статус и многомилионните продажби на един от най-важните игрални франчайзи на всички времена. Най-важният елемент в една игра, логично е… играта, а на ниво геймплей спортната поредица на Electronic Arts остава еталон за първокласен футболен симулатор. FIFA е всеизвестна с факта, че винаги отразява актуалното състояние на съвременните футболни шампионати такива, каквито са в момента, заради лицензите, позволяващи на авторите да работят директно с големите клубове, визуализирайки всеки футболист с реалното му лице, име и позиция в отбора, представяйки всеки стадион, пресъздаден до последния детайл, всяка емблематична надъхваща песен на агитките, всеки характерен жест на звездите на терена. Всеки истински футболен фен, който иска да се почувства част от любимия си отбор, да изиграе някой важен мач и да вдигне заедно със съотборниците си купата, маркираща важна победа, не би се задоволил с нищо по-малко от това, защото FIFA е реалният футбол, пренесен във виртуалния свят, а не просто анимирани човечета, гонещи топката на генерирани на случаен принцип стадиони!

Революционните модели на движение и поведение и физическо съприкосновение при взаимодействие на играчите с топката или едни с други, познати ни от FIFA 17, се завръщат, издигнати до нови нива на реализъм. Дори и в най-простите действия, като изпълняването на пряк свободен удар или дузпа, е включена огромна доза индивидуалност. Геймърите ще станат свидетели на реалистични и плавни движения, благодарение на иновативна технология за заснемане. Анимацията е правена кадър по кадър, за постигане на автентичност в пресъздаването на футболната игра.

FIFA 18 е донесла със себе си и изкуствен интелект от ново поколение, защото – въпреки че играта он- или офлайн срещу или заедно с реални хора ще остане ненадмината – цялото преживяване може да пострада от неадекватното поведение на компютърно управляваните футболисти. Сега изцяло нова система прави анализ в реално време на това какво се случва по терена и се грижи вашите съотборници и опоненти да се държат максимално реалистично на базата на това как и какво правите в дадения момент. За първи път, заобикалящата среда, физическите данни на футболиста и уменията му, са основните определящи елементи за това колко добър играч ще бъде.

Режимът The Journey, дебютирал във FIFA 18 също се завръща, за да ни представи втория сезон от възходящата кариера на футболиста Алекс Хънтър. The Journey е отговорът на FIFA на класическите стори кампании, защото тук поемаш ролята на конкретен спортист, а не на цял футболен клуб, като професионалната и лична история на Алекс зависи както от уменията ти с топката на терена, така и от решенията, които взимаш извън него. Смело можем да заявим, че докато в предишната игра от серията The Journey беше по-скоро интересен експеримент, тук той е важна част от цялостното FIFA 18 преживяване с куп нови възможности за персонализация на Алекс, колоритни футболни звезди, които ще срещне по пътя си, множество интриги, които да ни покажат тъмната страна на футбола и дори локален мултиплейър режим, благодарение на който вече не е нужно да играеш сам по време на своето „Пътуване“.

Прибавете нови възможности при атака, даващи на играчите възможност да създават някои от най-ефектните и красиви голови положения в историята на поредицата и получавате футболен симулатор, който не бива да бъде пренебрегван от никой истински фен.

Както става ясно FIFA 18 е поредната впечатляващо амбициозна игра от франчайза, чиито автори си поставят високи цели, водени от увереността, че имат ресурсите, уменията и опита, за да ги изпълнят. И го правят. За поредна година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*