последни

Михаил Марков е първият български шампион по Pro Evolution Soccer 2018

Михаил Марков спечели първия турнир в България по виртуалния футболен симулатор Pro Evolution Soccer 2018. Подгласници са му Етиен Янев и Борис Сеизов. Състезанието PES 2018 Open Party събра на 24 септември най-добрите български играчи по виртуален футбол. То беше организирано от единствената българска верига за видеоигри Пулсар, която е и официален вносител на Pro Evolution Soccer.

Турнирната схема за 32-ма човека се запълни почти веднага, а сред записалите се за участие бяха българските ESWC представители Етиен Янев и Михаил Илинов, многократният Gaming Knights шампион Радослав Христов и победителят от турнирите по PES на Aniventure 2016 и Game Evolution Никола Тодоров.

Изненадващо повечето фаворити допуснаха грешки в първите си срещи, което ги изпрати в долната част на схемата. По този начин т.нар. „лузър“ бракет етап се превърна в арена на ожесточени битки между едни от най-добрите PES играчи в България. В крайна сметка турнирът бе спечелен от Михаил Марков, който бе заложил на отбора Мачестър Юнайтед и не допусна нито една загуба.

Със своята изключително реалистична графика и иновативни функции новата версия 2018 на Pro Evolution Soccer обещава да се превърне в една от любимите игри на българските геймъри, а вероятно и в една от най-популярните дисциплини за електронен спорт. Радващо е, че екипът на Пулсар подкрепи общността, организирайки първия турнир в България по новия футболен симулатор и очаквам тепърва да станем свидетели на много стойностни прояви в тази дисциплина“ – сподели Емил Beast Димитров, един от организаторите на събитието и дългогодишен мениджър на отбори по електронен спорт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*