Акценти в сегмента на обувките за сезон пролет – лято 2018

Пролетта наближава, а с нея вече сме свидетели и на първите дискусии за новите модни тенденции, които ще доминират сектора през новия сезон. На преден план излизат фактори като удобството, здравословният начин на живот и по-свежите и разнообразни цветови гами, за сметка на по-строгия и делови външен вид, познат от предишни години. Ето някои акценти, които ще диктуват сегмента на обувките у нас през следващите месеци, според бързо – развиващия се онлайн магазин за обувки MES.BG.

 

По-удобните обувки

 

Комфортът определено ще е на мода тази година и очакванията са за нарастващо търсене на по-удобни модели, включително обувки с нисък или среден ток, както и без ток. Все по-малко жени ще си купуват модели с високи токове, само за да ги държат вкъщи и да ги облекат на едно или две официални събития. Стремежът към повече удобство ще бъде видим във всички аспекти от облеклото през тази година и обувките не правят изключение.

 

По-ярки цветови комбинации

 

Дали ще са атрактивни червено – розови десени, или светло-сини елементи по белите или сиви обувки – моделите с по-ярки цветове са тук за да направят живота ни по-разнообразен и по-емоционален през следващите месеци. Все пак от MES.BG напомнят, че цветовете не бива да се използват без усет и основно правило е да не се съчетават повече от три различни цвята в дадена комбинация. Изборът на цветовата гама пък зависи от редица фактори като типа на кожата, цвета на косата и очите.

 

Вълнените материи отново са на мода

 

Изборът на боти с вълнен хастар може не само да защити краката ви от студовете през все още зимните месеци, а и ще добави оригиналност и стил, подчертавайки характера ви. Вълнените материи са допирна точка между традициите и иновацията и очакванията са тепърва обувките, които ги използват, да се радват на все по-голям интерес.

 

Анатомични и ортопедични обувки

 

Този тип модели ще стават все по-търсени, под влиянието на стремежа към по-здравословен начин на живот и повече удобство. Материали като „мемори пяна“ и по-анатомичните форми ще бъдат все по-търсени във всички класове обувки – от топлите дамски боти с дебел хастар, през обувките с ток, до домашните чехли от еко – кожа или от плат. Дори официалните мъжки обувки вече са подвластни на тази тенденция и все по-често сред тях могат да се намерят ортопедични модели.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*