Как да съчетаваме златните гривни

Златните гривни са сред най-популярните бижута, на които малко дами могат да устоят.

Може да се каже, че именно гривните са сред специалните и непреходни аксесоари, които красят китките на незабравими икони на киното, атрактивни танцьорки и привлекателни жени.

 

Как да съчетаваме тези красиви дамски бижута, така че те да бъдат забелязани и да ни стоят подобаващо?

 

На първо място е добре да запомните, че що се отнася до бижута и аксесоари винаги е по-добре да носите по-малко, отколкото да се кичите с прекалено много.

За да не заприличате на коледна елха, можете да спазвате едно лесно правило, което принадлежи на уникалната френска дизайнерка Коко Шанел.

Тя съветва дамите, точно преди да излязат навън, да се огледат в огледалото и да махнат един аксесоар от себе си.

За да не се налага това да бъде любимата ви златна гривна, старайте се да се придържате към „правилото на трите бижута“.

То се отнася до това да носите не повече от три бижута наведнъж. Това може да бъде стилен комплект от обици, колие и гривна или комбинация от златни обеци, пръстен и гривна.

Подходящо решение, разбира се е и верижка, пръстен и гривна.

За да запазите добрия вкус, носете само един пръстен, ако той е с камък.

Съчетайте го с подобна златна гривна или потърсете подходящ комплект от пръстен, гривна и колие, които ще бъдат с единен дизайн и ще допълнят успешно цялостната ви визия.

При избор на златни гривни, купени от Somaha.bg, е важно да се съобразите на първо място с личните си предпочитания, с повода за който купувате бижуто и със стила на дрехите ви.

Ако се затруднявате в избора или не можете сами да прецените какъв вид гривна ви подхожда, можете да потърсите съвети от приятели, стилисти и консултанти. Въпреки това, не следвайте сляпо тези съвети и не купувайте бижу само защото в момента то е модерно или вашата любима изпълнителка носи подобно.

Това, което е подходящо за един, може да се окаже неподходящо за вас.

При избор на златни гривни е важно да се обърне внимание на начина на закопчаване на гривната, диаметъра и дебелината й.

Ако гривната ви е голяма, съществува реална опасност да я изгубите, затова е важно тя да бъде по мярка. Колкото и да ви допада дизайна й, по-разумно е да потърсите такава, която ви пасва точно.

За да откроите точно тази визия, която желаете, трябва да се придържате и към следното правило – при семпли и едноцветни тоалети, можете да си позволите ярки и смели бижута, например няколко гривни или колие с цветни камъни.

При шарени и многопластови дрехи, можете да изберете по-семпли гривни, нежни верижки, един или два пръстена.

Висящите обеци, съчетани с подходящи гривни, стоят елегантно и привлекателно. Тази комбинация от бижута може да бъде носена, както с рокля с деколте, така и с топ и джинси.

Една ефектна идея е да се носят гривни с камъни и колие, което съответства на гривната.

Цветните камъни са подходящи за лятото и успешно допълват рокли и ефирни ризи от полупрозрачни материи като органза и тюл.

 

Защо е важно да се стремите гривните да са от един и същ метал с останалите ви бижута?

 

Когато бижутата са от един тип и са съчетани подходящо както с дрехите, така и с останалите аксесоари като чанта, обувки, шапка, се постига стил, който отразява вашата индивидуалност.

Неудачно е да носите златни гривни и сребърни обеци например.

Ако изберете да носите златни бижута, а вашият часовник е сребърен, не забравяйте да го свалите. Тази комбинация е неподходяща.

Друг моден гаф, който е добре да избягвате, е да носите заедно няколко златни гривни, които са със смел и атрактивен дизайн. Сама по себе си всяка една от тях вероятно е красива и изразителна, но при подобно съчетаване на всички заедно се получава неприятно усещане за претрупаност и липса на добър вкус.

 

Ето няколко идеи за актуални съчетания на бижута, които често виждаме в модните блогове и списания:

 

Бижута за всекидневието: изразителен чокър /колие – огърлица по шията / и няколко тънки златни гривни  или стилна гривна, която представлява комбинация със силикон и злато, изобразяваща кръст.

 

Бижута за официален повод: колие с цветни камъни, масивен пръстен, гривна с малки камъчета в тон с тези на колието.

 

Гривна с цирконий, съчетаваща бяло и жълто злато в неустоима и елегантна комбинация и стилни обици в същата стилистика.

 

Бижута за бал, сватба, празник: златен комплект от масивна гривна тип верижка, колие и обици.

 

Можете да зарадвате и вашето дете с красива детска златна гривна, така че не само вие, но и малката ви принцеса да се почувства специална.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*