Новата 11-та част от гейм сагата Mortal Kombat ще позволи на геймърите да създават собствени персонажи

Mortal Kombat без никакво съмнение е една от легендите на гейминга. Стартирала през далечната 1992 година с абсурдно звучащата днес идея да се направи екшън игра с Жан Клод Ван Дам, сагата бързо придобива вида, в който я познаваме и до днес – една мрачна, кървава и пълна с иконични персонажи бойна игра, превърнала се в един от най-успешните файтинг франчайзи в историята на гейминга. Поредицата е рядък пример за гейминг заглавие, което така и не е изгубило идентичността си в продължение на цели 27 години и продължаващо да се разгръща под контрола на оригиналния си създател – Ед Буун – за да предлага все по-високо качество серия след серия.

 

Легендата се завърна на 23 април тази година с Mortal Kombat 11, която е по-красива, по-прецизна и по-безкомпромисна от всичко, което студиото NetherRealm и маестро Буун са предлагали до момента. Всеки, който иска да се бори за свободата на Земното кралство (или просто за слава) може да открие всички издания на Mortal Kombat 11 в единствената специализирана верига за компютърни и видеоигри в България – Pulsar Games – както и за онлайн поръчки на www.pulsar.bg.

 

Mortal Kombat серията винаги се е отличавала от конкурентите си с дълбока митология и персонажи със сериозна мотивация и новата част отново слага сериозен акцент върху историята. А тя поема от там, където приключи в края на Mortal Kombat X, когато Кейси Кейдж уби Шинок, а поквареният от пътуването във времето Рейдън все още планира да защити Земното кралство като унищожи всичките му врагове.

 

На сцената обаче се появява мистериозната богиня на времето Кроника, която Ед Бунн нарича „босът на босовете“. Нейната цел е да запази реда във вселената по всички възможни начини, а опитът на Рейдън да промени събитията от предишните игри с пътуването си във времето сериозно е нарушил баланса и ясните й планове за мирозданието. И така, Смъртоносната битка започва отново, примесвайки минало и бъдеще, и обединявайки някогашни врагове срещу този нов, могъщ противник.

 

Наред с ветераните от Mortal Kombat сагата Барака, Рейдън, Скорпиън, Соня Блейд, Лиу Кенг, Кейно, Джони Кейдж и останалите добре познати на феновете герои, новата част ще ни представи и четирима изцяло нови персонажа – вече споменатата Кроника, способният да манипулира материята Герас, магьосницата Сетрион, контролираща елементите и четириръкия Колектор.

 

Наред с фиксираните персонажи, на играчите е дадена безпрецедентна свобода с възможността да създадат, екипират и развият свой собствен боец или да променят някой от вече наличните такива спрямо своя собствен стил на игра.

 

Mortal Kombat 11 наистина е неустоим микс от добре познатото и новото – като се започне от обогатената бойна система и се стигне до множеството режими, включително и Towers of Time, базиран върху всички предишни игри на NetherRealm Studios. Режими, позволяващи на играчите да подложат уменията си на изпитание и отключващи нови и нови възможности и екстри, гарантиращи, че Mortal Kombat 11 ще се задържи на конзолите и компютрите на запалените бойци, както и на сцената на електронните спортове с години.

 

Трейлър: https://www.youtube.com/watch?v=JTGRHx3H6N0

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*