последни

Какви врати ни отваря английския език – Езикова школа “Омега”

Има много, много причини, поради които записването на курс по английски език е добра идея. Това ви позволява да общувате с нови хора. Помага ви да видите нещата от различна гледна точка или да получите по-дълбоко разбиране на друга култура. Помага ви да станете по-добър слушател. Дори има ползи за здравето, тъй като проучванията показват, че хората, които говорят два или повече езика, имат по-активни умове до по-късно в живота си.

Ето и няколко съществени причини, поради които изучаването на английски може да подобри живота ви.

Това е официалният език на 53 държави

400 милиона души по света говорят английски като техен първи език. Не само това, но английският е посочен като един от официалните езици в повече от една четвърт от страните в света. Това са много нови хора, с които можете да общувате, само като се усъвършенствате в един език!

Това е най-широко говореният език в света

Нещо повече, английският е вторият език на останалия свят. Докато китайският мандарин и испанският са майчините езици на по-голям брой души като цяло, повечето хора по света избират да научат английски след родния си език. Всъщност един от всеки петима души на планетата говори или разбира поне малко английски.

Това прави английския език един от най-полезните езици, които можете да научите. В крайна сметка не можете да научите всички 6500 езика в света, но поне ще можете да общувате с хора от всички други страни, използвайки английски.

Може да ви помогне да получите по-добра работа

Компаниите стават все по-международни и английският е посочен като основно умение за все повече и повече работни места. Има някои организации, които сега водят целия си бизнес на английски език, независимо къде в света са базирани. Ако искате най-добре платените позиции, изучаването на английски е чудесна идея.

Улеснява се пътуването

Както казахме преди малко, английският е вторият език на повечето хора в света. Това означава, че изучаването на английски език прави много по-лесно да пътувате където искате. Например съобщенията за самолетите, разписанията на влаковете, аварийната информация и уличните знаци често се превеждат на английски език, особено в страни, които използват различен тип азбука. Освен това, дори и да не намерите други пътници или местни хора, които говорят майчиния ви език, на практика ви е гарантирано да намерите някой, който разбира някакъв английски.

Много научни трудове са написани на английски

През миналия век броят на научните трудове, написани на английски език, започна да надвишава броя на документите, написани на родния език на изследователите. В Холандия например съотношението е изненадващо 40 към 1. Поради тази причина владеенето на английски език е изключително важно за работещите в научната област.

С английски можете да учите по цял свят

Тъй като английски се говори в толкова много различни страни, има хиляди училища и университети по света, които предлагат програми на английски. Ако говорите английски, има много възможности да намерите подходящо училище и курс според вашите академични нужди.

Английският ви дава достъп до множество култури

Доброто познаване на този език ще ви позволи да получите достъп до филми, музика и литература от стотици страни по света. Да не говорим за факта, че многобройни книги от цял ​​свят са преведени на английски. Малко преживявания ще ви накарат да растете като личност повече, отколкото да научите ценностите, навиците и начина на живот в култура, различна от вашата.

Това е езикът на медиите

Повечето от съдържанието в интернет е написано на английски. Много от най-големите световни издания, включително телевизии, вестници, списания и радио, се правят на английски. Някои от любимите ви филми, телевизионни предавания и поп музика вероятно са англоезични. Отидете на всеки международен филмов фестивал в света и ще видите, че всички филми са или на английски или поне имат английски субтитри.

Английският е международният език на медиите и изкуствата и така, ако искате да научавате повече, без да разчитате на преводи, това е най-мощният език, който можете да научите днес!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*