Българската асоциация за електромобилност създаде видеоклип със съвети за безопасност при управление на електрически тротинетки

Организацията съветва водачите на персонални транспортни средства да бъдат толерантни и да спазват законовите изисквания

 

Българската асоциация за електромобилност (БАЕМ) създаде видеоклип със съвети и препоръки за безопасност при управлението на електрически тротинетки и други персонални транспортни средства. Видеото е създадено в партньорство с Държавна агенция Безопасност на движението по пътищата, компанията за споделяне на тротинетки Brum, както и със Съюза на българските автомобилисти и ще бъде разпространено в медии и онлайн канали.

 

От асоциацията съветват всички водачи на електрически тротинетки когато е възможно да използват каски, за да гарантират своята безопасност. “Движете се само на разрешените места – по велосипедната инфраструктура или по пътища с максимално разрешена скорост до петдесет километра в час, възможно най-вдясно” – посочват още от БАЕМ.

 

Сред останалите препоръки към водачите на електрически тротинетки са: да спират винаги на червен светофар и знак “Стоп”, да спазват посоката на движение, както и да пресичат пешеходните пътеки като пешеходци. На водачите на споделени тротинетки, се препоръчва да ги паркират на обозначените места.

 

“Винаги спазвайте Закона за движение по пътищата и бъдете толерантни” – съветват още от асоциацията за електромобилност. Асоциацията има за цел както да популяризира и улесни разпространението на електрическите тротинетки и останалите персонални транспортни средства по българските пътища, така и да спомогне за тяхното безопасно навлизане, в унисон с добрите практики и законодателството. Сред нейните цели е също изграждането на добре развита инфраструктура за управление на тротинетки и други персонални средства за придвижване, както и обучение на водачите на тротинетки и автомобили.

 

Представители на БАЕМ напомниха, че развитието на електрическите тротинетки и велосипедите е екологична алтернатива, която спомага за по-чист въздух в големите градове, намаляване на задръстванията, по-удобна е и освен това е доказано по-сигурна форма на придвижване, в сравнение с колите.

 

Клипът е достъпен тук: https://drive.google.com/file/d/1Y53XOd-4BZQL96WCKVAdvsslZJct2GgY/view

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*