последни

Първо участие на България в EuroPlay – Евровизията за компютърни игри.

 

Пловдивското независимо геймстудио – The Sixth Hammer, представлява България в първото по рода си издание на престижния европейски формат за компютърни игри EuroPlay. Тяхната игра – Moo Lander, ще се състезава с 14 други участници от 14 европейски държави за първото място!

 

Геймърската Евровизия

2020 година ще се запомни с много неща, едно от които е първото издание на EuroPlay – така наречената Евровизия за игри. 15 държави от европа излъчват по едно геймстудио, което да ги представлява със своя собствена игра. Самата игра трябва да е независима и да е близо до завършване и пускане на пазара.

С гордост можем да заявим, че и България ще има свой представител! Това е студиото The Sixth Hammer, ситуирано в Пловдив и съставляващо се от творци от цял свят – от Канада и САЩ до Азия.

Екипът на Moo Lander работи по играта активно вече трета година, като заявката е съвсем ясна – да пробият в гейминг индустрията с гръм и трясък. Състезанието EuroPlay ще помогне много – ще се даде гласност на играта и държавата ни в контекста на световната гейминг индустрия като цяло.

Събитието и гласуването вот ще се състои на 28-ми август (петък), след 20:00 българско време и ще е изцяло online. Официалните канали, на които събитието ще се стриймва наживо са Twitch, Twitter, YouTube и Facebook.

Можете да се запишете безплатно тук, за да получите известие за излъчването. Гласуването е публично и достъпно за всички, така че можете подкрепете нашите момчета между 20:00 и 21:00.

 

Самата Moo Lander представлява 2D платформър с уникален бленд от решаване на пъзели, битки с древни крави от зората на сътворението и комбинативно преминаване през красиви нива посредством управлението на летяща чиния.

A ето тук можете да видите и клипчето, с което екипът представя себе си и играта пред света – https://youtu.be/iMOqABN08Ks

Космическото мляко е спасението!

Играчът влиза в ролята на последния герой на Lander-ите, които са на прага на цивилизационен колапс и се нуждаят от космическото мляко – най-ефективният ресурс във вселената. А както знаем – който има крава, пие мляко, тоест вие трябва да си го набавите посредством залавянето и телепортирането на кравите към вашите нуждаещи се сънародници.

Геймплейът предлага елементи като използване на специални умения на лятащата ви чиния, ъпгрейдването им до по-ефективни и модифицирани версии, бос битки на края на всяко ниво, решаване на логически пъзели, включително и такива, свързани с околната среда. Да не забравяме и възможността за игра в мултиплейър, където ще можете да поемете контрол над самите крави.

Moo Lander вече има активно демо в дигиталната платформа Steam, (можете да го изтеглите напълно безплатно) докато чакаме да излезне пълната версия за PC, Xbox и PlayStation някъде към края на 2020 година.

 

Moo Lander можете да намерите в:

1.Instagram – https://www.instagram.com/moo.lander/

2.Facebook – https://www.facebook.com/moolander/

3.Twitter – https://twitter.com/MooLanderGame

4.Website – http://moolander.com/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*