последни

Разработената в България игра Heroes of the Dark ™ беше официално представена на събитието на Apple

 

Докато светът беше затаил дъх по новите устройства на Apple, които бяха обявени на тяхната традиционна септемврийска презентация, на нея своя дебют направи играта Heroes of the Dark. Тя е дело на френския гейм разработчик Gameloft и официално ще излезе през октомври за iOS и останалите мобилни платформи. Заглавието беше във фокуса по време на демонстрацията на увеличените геймърски възможности на процесорите A15 Bionic в представения преди часове iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max и обновената серия iPad. Играта ще потопи геймърите в изцяло новия и приказен свят на Тенебрис. В него герои със свръхестествени сили и чудовища ще забравят различията си, за да спрят голямо зло, което заплашва всички.

Heroes of the Dark има силно българско ДНК, защото тя е дело на българското звено на Gameloft в София. Студиото работи по него през последните три години, като отговаря за почти всички елементи – техническа, програмистка, дизайнерска, арт, механики и дори маркетинг. Екипът на Gameloft България е съставен от около 200 висококвалифицирани специалисти в гейм индустрията. Самото звено отваря врати през 2005 г. и е първото студио за мобилни игри в София.

Heroes of the Dark е различна игра в много отношения, спрямо досегашните заглавия на Gameloft. В нея вампири, върколаци и хора се обединяват срещу покварения Върховен съвет, воден от Албус, вампирския император. От своите мистични имения играчите търсят и набират уникални герои от трите фракции и ги развиват. Те формират бойни групи от по петима, които се съревновават в битки, за да могат заедно да се справят с противника. Играта обитава изцяло нов свят, който не се базира на популярен франчайз или на предишно заглавие на Gameloft. Също така е силен хибрид между стратегия в реално време и RPG.

„Изключително сме развълнувани да видим как Heroes of the Dark се възползва от възможностите на новите iPhone 13, iPad и iPad Mini“, обяви, Дамян Дамянов, гейм мениджър на Heroes of the Dark в Gameloft България. „Това е изцяло нова Вселена – изградихме Света на Тенебрис от нулата, заедно с тяхната технология, социална структура, визия и същества, които го обитават“.

Heroes of the Dark е безплатна за сваляне и ще бъде налична в App Store и другите мобилни платформи глобално в края на октомври 2021 г.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*