последни

Омега 3 и витамин D – хранителни добавки за здраво сърце

Сърдечните заболявания са най-големият рисков фактор за здравето на съвременния човек. Стресът, неправилното хранене, липсата на движение и недостигът на ценни витамини и минерали са сред най-сериозните рискови фактори за нашето здраве по отношение на сърцето.

И докато всички ние сме свикнали да ходим на лекар, да измерваме редовно кръвното си налягане и да приемаме достатъчно витамини от групата В и витамин С, цял куп хранителни добавки с отношение към сърдечното здраве биват сериозно пренебрегнати.

Омега 3 мастни киселини и витамин D се оказват сред най-често забравяните добавки, а в същото време те са с изключителна важност за здравето на сърдечния мускул.

Омега 3 мастни киселини

Повечето хора не консумират достатъчно количество мазна риба, оставяйки организма си лишен от някои изключително важни хранителни хранителни вещества, а именно – омега-3 мастни киселини (вижте в Workout.bg).

Този тип мазнина се свързва с изключително големи ползи за здравето, включително увеличаване на чувствителността към инсулина, намален риск от развитие на коронарна болест на сърцето и дори сериозно повлияване на симптомите на депресия.

Тъй като в повечето случаи хората консумират мазна риба по-малко от веднъж в месеца, а това трябва да става поне два пъти в седмицата, е препоръчително да се приемат допълнителни добавки омега 3.

Витамин D

Витамин D е изключително важен за здравето на човека, включително и за защитата от неприятни вирусни и бактериални заболявания. Тъй като вирусните инфекции имат неприятната способност да влияят негативно на здравето на сърцето, осигуряването на достатъчно количество от този витамин може да има огромно значение.

Освен това, недостигът на витамин D се свързва с повишен риск от високо кръвно налягане, така че това е още един аспект, по който този ценен витамин влияе върху сърдечното здраве.

В резултат от нашия съвременен начин на живот, необходимостта да използваме слънцезащитни продукти и по цял ден стоящи у дома си или в офиса, телата ни не получават необходимото излагане на слънце, за да създадат достатъчно витамин D.

В резултат, телата ни се оказват лишени, а това не е добре за цялостното ни здраве. Един начин да противодействаме на всичко това е като приемаме хранителни добавки, които, разбира се, трябва да са в разумни количества.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*