GABROVO GAME JAM се завръща

След двугодишно прекъсване от 3 до 5 февруари 2023 в Музея на хумора и сатирата в Габрово ще се проведе петото издание на Gabrovo Game Jam, част от най-големия хакатон за разработка на игри в света – GlobalGameJam (http://globalgamejam.org/). Реализацията на събитието разчита на регионално и национално сътрудничество между организации работещи в сферата на ИТ, културата, образованието, технологиите.

Домакин и организатор на Gabrovo Game Jam 2023 е Музеят на хумора и сатирата. На инициативата партнира катедра КСТ на Техническия университет Габрово.

Спонсор на хакатона е глобалната агенция за дигитални платформи FFW.

Gabrovo Game Jam не е просто състезание за разработка на игри, а място за среща със съмишленици и повод за нови приятелства.

Не пропускайте да се регистрирате!

Желаещите да се включат в хакатона имат възможността да се регистрират за участие до 25 януари 2023 на ggj.humorhouse.bg/.

Официалният старт за участващите на място в Музея е в 17 часа на 3 февруари. В неделя, 5 февруари, ще бъдат обявени победителите. Оценяването ще става по стандартни критерии, а това което ще търси журито и ще донесе бонус точки на отборите са сюжети и персонажи в игрите, близки до Габрово и габровци – находчиви и пестеливи, предприемчиви, с чувство за хумор, както и присъствието на отличителни символи на града.

Какво представлява GGJ?

За 48 часа Gabrovo Game Jam ще събере в Музея любители на компютърни и настолни игри, програмисти, писатели, аниматори и художници. Обединени в отбори те ще направят игри по обща тема, която международните организатори Global Game Jam ще обявят в деня на старта. В годините назад е имало теми като: „Ритуал“, „Какво ще правим сега“, „Звукът от сърцебиенето“, „Ние не виждаме нещата такива, каквито са, ние ги виждаме такива каквито сме ние“, „Вълни”, „Зараза”, „Какво означава домът за теб?“, „Ремонт”. Практика в този формат е участниците да имат готова основна идея за игра. В деня на откриването идеите се споделят и намират своите екипи. В рамките на две денонощия игрите се разработват до ниво прототип, който може да се играе.

Дати на провеждане:

Присъствено: 3 – 5 февруари 2023 г.

Дистанционно: 30 януари – 5 февруари 2023 г.

Място: Музей на хумора и сатирата

Регистрирайте се на ggj.humorhouse.bg/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*