последни

RATIO: Възможната фантастика

Фантастите са особен род автори. Екипирани със своето въображение, активна гледна точка към редица обществени проблеми и несекващо научно любопитство, те ни помагат да погледнем към възможното бъдеще на човешкия научен и технологичен напредък – такова, каквото си мечтаем да бъде, но и такова, от което трябва да се страхуваме.

В това събитие на преден план поставяме фантастичния жанр – веднъж като вдъхновител и втори път като предупредител на човечеството за това, което го чака. Ще ви срещнем с ярки негови представители днес, ще погледнем към любими класики и ще поговорим за това, което можем да научим от литературата.

Ще видим и къде наука и литература се пресичат – как се вдъхновяват взаимно, къде се разминават и как понякога стават почти неразличими една от друга.

Специално внимание ще отделим на Тед Чанг – един от най-високо оценяваните съвременни фантасти, чието перо чертае интересни траектории и подчертава бъдещи проблеми.

На 2 май в 19:00 ч. ви очакваме в Sofia Live Club за едно вълнуващо научно-литературно пътешествие под вещото ръководство на Васил Лозанов, водещ на подкаст поредицата inter alia.

Билети и допълнителна информация за програмата ще намерите тук: https://ratio.bg/monthly/sci-fi/

Събитието се реализира с подкрепата на Столична програма „Култура“. Специален партньор на събитието са издателство Colibri и StorPool.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*