последни

Покахонтас (1995) / Pocahontas

ПокахонтасРезюме: Една поучаваща семейна анимация. Една история, която сблъсква ценностите на два различни свята. Това е Покахонтас! Детският анимационен филм – една от най-добрите продукции на Walt Disney правена някога и озвучавана от известни актьори като Мел Гибсън, Крисчън Бейл и Ирене Бедард ни връща назад във времето, още когато голяма част от света е бил непознат за напредналите англичани и испанци.

Английски губернатор заедно със свои подчинени предприема дълго пътуване до непознати земи в търсене на злато и завладяване на територии. Редом до него в битката с диваците е Джон Смит, известен с ненавистта си към тях, но и с доброто си сърце. Джон е твърдо убеден, че единственият начин за комуникация между „белите” и диваците е оръжието. Мнение, което променя една красива индианка. Покахонтас.

Покахонтас е млада и красива индианка, доста мъдра за годините си, своенравна и ценяща заобикалящата я природа и животни. Тя показва на Смит, че оръжията не са единственият начин, чрез който може да се вземе надмощие и дори не е нужно да се търси такова. И тъкмо, когато изглежда, че ще се постигне мирно решение между индианците и бледоликите, намесата на един от индианските воини и алчността на губернатора разпалват крехкия негласен мир между новодошлите и коренните жители на Вирджиния.

А това за малко не коства живота на Джон Смит и Покахонтас.

Година: 1995

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*