последни

Остават точно 10 дни до крайния срок за номинации в програмата „Най-изявените млади личности на България“

 

Само 10 дни остават до затварянето на номинациите за програмата „Най-изявените млади личности на България“ за 2019 г. Формулярът за номинации ще е достъпен до полунощ на 31 март 2019 г. на следната интернет страница http://toyp.jci.bg/.
Програмата „Най-изявените млади личности на България“ се организира за пета поредна година от младежката неправителствена организация Junior Chamber International – България (JCI България), част от международното движение Junior Chamber International (JCI). Основната цел на инициативата е да даде гласност и видимост на постиженията на млади българи на възраст между 18 и 40 години, които са реализирали изключителни постижения или изпъкват в 10 избрани сфери на обществения живот.

Съгласно правилата на инициативата всеки може да номинира себе си, свой приятел или дори непознат, на чийто постижения и успехи се възхищава и вярва, че заслужават признание и поголяма гласност. Номинираните трябва да са мъже и жени на възраст между 18 и 40 г., които притежават българско гражданство и имат доказани постижения в една от следните категории:

● Бизнес, икономика и/или предприемачество;

● Политика, право и/или постижения в държавната администрация;

● Академични постижения или лидерство;

● Културни постижения;

● Морално лидерство и/или защита на околната среда;

● Заслуги към децата, световния мир и/или правата на човека;

● Хуманитарно и/или доброволческо лидерство;

● Научни и/или технологични разработки;

● Личностно развитие и/или постижения;

● Иновации в медицината.

До момента най-много номинации са получени в категориите „Бизнес, икономика и/или предприемачество“ и „Хуманитарно и/или доброволческо лидерство“. Външно жури, съставено от утвърдени професионалисти и общественици, ще оценява кандидатурите и в началото на месец май ще станат известни полуфиналистите в програмата – топ 20 от всички получени номинации. След финално обсъждане от журито и вот на публиката, на 10 май 2019 г. ще бъдат обявени и отличените в десетте категории.

„Най-изявените млади личности на България“ за 2019 г. ще получат своите призове на официална церемония в края на месец май. Те автоматично получават правото да се състезават за признание на международно ниво – в програмата на JCI “Най-изявените млади личности на света”. Финалът на международния формат се провежда по време на Световния конгрес на JCI, чийто домакин през 2019 г. ще е Талин, Естония.
Това, което обединява отличените на национално или международно ниво е службата в полза на човечеството и приносът им към създаването на положителна промяна в обществото.

Повече подробности за програмата, категориите, изискванията за номинация и критериите за оценка можете да намерите на официалния сайт на програмата: http://toyp.jci.bg и във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/toypbulgaria/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*