последни

Как да се справим с тинейджърските хранителни разстройства?

Тинейджърството: период когато детето преминава през много неща наведнъж.

Този юношески период идва с много промени, обърквания и любопитство.

Как да се справим с тинейджърските хранителни разстройстваДетето изведнъж се сблъсква с много промени, които с случват в неговото или нейното тяло, физически и хормонални. Ако той или тя не получат достатъчно насоки от по възрастни като родители и учители, след това те стават много объркани за промените които се случват с телата им. Което води до мисленето, че всяка деформация на тялото име нещо страшно за тях.

Най- честия проблем с тийннейджърите от който почти всички се тревожат е етапите в промяната на лицетои поведението. Когато едно дете минава през фазата “дете към възрастен” то се опитва да разбере нещата, като взима решения като възрастен. Но понякога родителите не са в състояние да приемат, че тяхното “бебе” се развива като бъдещ зрял човек.

Тинейджърите стават много емоционални по време на тази фаза. Това е най- вече заради хормоналните промени, протичащи в телата им, които те не са в състояние да разберат и контролират. Ситуацията става по-тежка, ако промяната включва загубата на любим човек, който е много близък до тях. Те могат да започнат да се хранят без да се замислят за калоричен прием или за алергични ефекти, асоциирани към някои храни. Това неконтролируемо хранене може да доведе до различни здравни проблеми, като затлъстяване, или липса на хранене и различни стомашни заболявания.

Някои момичета, които са с малко наднормено тегло могат да приемат ситуацията много лошо и да намалят храненето до минимум. Когато те виждат себе си заобиколени от слаби момичета в училище, може да се засегнат психически и да повлияе на тяхното самочувствие. Това влияе сериозно на поведението и държането спрямо останалите. Затова трябва да се потърси помощ от психолог или психоаналитик.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*