Най-добрите комедийни филми на Робин Уилямс

Актьорът и комик Робин Уилямс е известен със своя забързан, импровизаторски стил на представяне на ролите си във филми като Добрият Уил Хънтинг и Обществото на мъртвите поети. 

Кратък обзор

Известният актьор и комик Робин Уилямс е роден на 21 юли 1951 г. в Чикаго, Илинойс. След разработването на импровизаторски стил като комик, Уилиамс стартира собственото си телевизионно шоу,  Морк и Минди , и се подвизава в главни роли в киното с Робърт Олтман ПопайТой изигра много запомнящи се филмови роли, както комедийни, така и драматични, а след три предишни номинации спечели Оскар за най-добър поддържащ актьор за ролята си в Добрият Уил Хънтинг . На 11 август 2014 г., актьорът е бил намерен мъртъв в дома си на 63-годишна възраст.

Всички комедии с Робин Уилиамс са безспорен хит и би трябвало всички да имат своето място тук, но уви ще ви представим само избрани, които наистина могат да ви причинят болки в корема от луд смях.

Сватбен лиценз /License to Wed (2006)

license_1Една от малкото смешни комедии, които съм гледал повече от 2 пъти. Бен предлага брак на Сейди, а тя приема, но има едно условие. Сейди си е мечтала да бъде булка и да се омъжи в църквата в която са сключили брак баба и и майка и, църквата в която е била кръстена като малка. Комичните ситуации започват, тогава когато разбира кой е свещеника – именно Робин Уилиамс в ролята на свещеника Франк. Правилата на Отчето са закон за всички бъдещи младоженци – без секс до сватбата, брачни обети, курсове подготвящи всички за справяне със всякакви брачни ситуации, и една от най-комичните сцени – шофьорският курс, единият е с вързани очи докато шофира а другият го наставлява от задната седалка.

license_2

Хук/ Hook (1991) hook

Ролята на порасналия Питър Пан на кой друг да бъде дадена, освен на великия комик Робин Уиламс. Зашеметяваща игра и смях до пръсване, който не го е гледал е изпуснал доста. 

Клетка за птици / The Birdcage (1996)

birdcage_1Клетка за птици е една от най-смешните комедии, която поставя на масата отношенията между хомофобски настроеното семейство на консервативен сенатор, чиято дъщеря възнамерява да се омъжи за сина на хореограф с хомосексулани наклонности в ролята Робин Уилиамс. Естествено това поражда изключително много комични ситуации, особено ако сенатора не знае за връзката на бъдещия си сват. Любимата ми сцена е вечерята, когато партньора на Уилиамс се появява облечен като жена- представяйки майката на младоженеца.

Флабър / Flubber (1997)

flubber1

Флабър е изключително смешен филм. Учителя по химия ( Робин Уилиамс) изобретява много енергично реагираща гума – желе, което отскача при натиск или удар. Той помага на отбора по баскетбол да спечелят играта с помощта на своя фрабър… Любимата му сцена е тва когато една боулингова топка удря престъпници опитващи се да откраднат Флабър. flubber_2 

Мсис Даутфайър / Mrs. Doubtfite (1993)

doubtfire_4

doubtfire_2Робин Улиамс е жена, и не коя да е жена, а самата Госпожа Дайтфайър. Даниъл се развежа и е готов на всичко, само за да може да вижда децата си, дори и ако трябва да започне да се облича и държи като жена. Смеха е гарантиран с изключително много комични ситуации. Не виждам кой друг би изиграл по-добре тази роля от Уилиамс. Мисис Даутфайър е класика!

tumblr_mns7f1p1JG1qhlkv6o6_500

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*