Господарката на злото (2014) / Maleficent

Господарката на злото 2014Чували ли сте историята за „Спящата красавица“? За това как злата вещица проклина малкото и невинно бебе да се убоде на вретено на 16-тият си рожден ден и да заспи вечен сън, докато най-накрая не се появи истинската любов, която да я целунне и тя да се събуди отново?

Е, тази история от приказките за деца през годините бива интерпретирана по различни начини, но в общи линии спящата красавица става невинна жертва на злата вещица.

Всъщност, „Господарката на злото“ хвърля един малко по-различен поглед върху историята и дава светлина на въпроса „Защо въпросната зла фея проклина невинното бебе“.

В тази нова интерпретация, в главната роля е Анджелина Джоли – в ролята на Злодеида. Историята разказва за малката и невинна Злодеида, която се влюбва във бедно момче на име Стефан. С годините двамата порастват и се очуждават все повече един от друг. Злодеида таи надежда, че отново ще види селянина, докато той дори и не си спомня за нея, заслепен от амбицията да стане крал.

„Господарката на злото“ се оказва най-силната сред „Мочурищата“, поради което бива избрана да ги защитава. Кралят на земното царство от своя страна иска да завладее тази земя на чудати създания, поради което изпраща войската си там. Злодеида с помощта на другите горски създания успява да отблъсне атаката, но като краен резултат кралят бива смъртно ранен.

Той обещава, че ще направи този, който убие Злодеида крал. И така, Стефан, заслепен от амбицията се завръща на Мочурищата, където отново се среща с невинната пазителка, без тя изобщо да подозира за пъкления план, който й готви нейният „приятел“.

В крайна сметка Злодеида попада в капан, който разбива сърцето й. Тя бива предадена от единственият човек, на когото се доверява и отдава сърцето си.

И така, доброто момиче се превръща в „Господарката на злото“ – студена магьосница, без сърце, която обгръща в мрак цялата земя, на която са разположени „Мочурищата“ и междувременно обявява война на крал… Стефан.

Ще успее ли Аврора – дъщерята на крал Стефан да стопи леденото сърце на Злодеида? Ще успее ли кралят да спаси дъщеря си от яростта на най-големият си и могъщ враг?

Отговорите на тези въпроси и цялата интересна история, ще научите във филма „Господарката на злото“.

 

В ролите: Анджелина Джоли, Ел Фанинг, Шарлто Копли, Лесли Манвил, Джуно Темпъл, Миранда Ричардсън, Сам Райли, Кенет Кранъм, Имелда Стантън

Режисьор: Робърт Стромбърг

Държава: САЩ, Великобритания

Година: 2014

Времетраене:  87 минути

Жанр: Екшън, Драма, ПриключенскиСемеен

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*