Най-добрите филми на Шон Конъри

Най добрите филми на Шон Конъри, без да включват филмите за Бонд

Шон Конъри не е само агент 007, Джейм Бонд, той също е баща на Индиана Джоунс, капитана на най-голямата и мощна руска подводница “Червения Октомври”. Шон Конъри е легенда в киното, която много трудно може да бъде забравена, неговите филми ще се гледат години наред и ще са винаги отличителен белег за таланта и качествата на Конъри.

Кой е вашия любим филм с участието на Шон Конъри? Sean-Connery_red_october

1.На лов за Червения Октомври / Hunt for Red October

Конъри е капитан на съветска подводница беглец и се опитва да избяга с част от екипажа в САЩ. По неговите пети са пратени друга съветска подводница и Алек Болдуин и Джеймс Ърл Джоунс.

2. Недосегаемите

Този филм, не изисква хвалби. Той заслужава да се гледа само заради звездния състав, който участва в него.

3. Индиана Джоунс и последния кръстоносен поход

Шон Конъри е единствения актьор, който може да бъде в ролята на бащата на Индиана Джоунс. Само неговото изтънчено чувство за хумор, наследено от Джеймс Бонд може така да приляга в един родител на най-великия откривател на изгубени реликви.

4. Скалата

Скалата е филм с Шон Конъри и Никлъс Кейдж. Шон Конър е затворник, единствения избягал от Алкатраз (Скалата). Той заедно с агента от ФБР в ролята Никлъс Кейдж, трябва да усоетят, евентуална гражданска война от отцепници – бивши военни, които заплашван Сан Франциско, ако получат откуп.

5. Шотландски боец / Highlander

Кристоф Ламбер е безсмъртен шотландски боец, на чиято помощ се притичва Шон Конъри и му разкрива някои ужасяващата истина за единствения начин да бъде убит безсмъртен. Невероятен филм, още един път доказващ защо всички обичат Конъри.

6. Човекът, който искаше да е крал

Шон Конъри и Майкъл Кейн са двама бивши войници в Индия от времето на британското господство. Те решават, че страната е твърде малка за тях и се запътват за Кафиристан с цел да станат крале.

7. Името на розата

Конъри е францискански монах, разследващ убийство в абадството.

8. Убийство в Ориент Експрес

В луксозния влак “Ориент Експрес” е извършено убийство. Това става по време на принудителния му престой, някъде в преспите на Югославия.

9. Марни

Филма е режисиран от самия Алфред Хичкок и дълго време е смятан за провал, преди да бъде обявен за най-добрия филм на Хичкок. Естествено е с участието на Шон Конъри.

10. Бандити във времето

Освен, че е Джеймс Бонд, Конър е и цар Агамемнон, доста прилягаща му и заслужена роля.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*