Дракула: Неразказан (2014) / Dracula Untold

Дракула: НеразказанНай-известният вампир граф Дракула се завръща на големият екран. Този път зрелището е много по-голямо, жертвите са хиляди, а историята е неразказана!

През XIV-ти век, когато османското робство е надвиснало над Трансилвания, а кръвният данък е неизбежен, Влад Цепеш – един от най-свирепите турски еничари, който е успял да се завърне след години при своя народ като владетел, сега е принуден да открие изход, за да спаси своята съпруга, сина си и народа си от безпощадните турци.

Въпреки огромната си сила и бойни умения, които притежава, обаче, Влад е неспособен да се изправи дори и с малобройната си войска пред многочислената турска армия.

Единственият начин да победи врага и да спаси близките си е като се превърне в “сина на дявола” – в Дракула. Отпивайки от кръвта на Господаря Вампир, Влад Цепеш получава достатъчно голяма сила, за да надвие хилядите турци и доскорошния си брат – вече враг Мехмед.

Но както навсякъде, тук също махалото има две страни. Голямата сила, крие и тежко бреме! А именно, че Влад Цепеш става уязвим за чистото сребро и слънчевата светлина. Сенките и мракът са тези, които отприщват неговата мощ.

Въпреки огромната си сила, Влад трябва да се справи с най-голямото предизвикателство – да устои на жаждата за кръв, за да стане отново човек. Дали ще успее да се въздържи цели три дни да не поглъща капка кръв? Или ще се пречупи? Ще успее ли да спаси семейството и народа си? Ще се прехвърли ли проклятието на “живия мъртвец” на неговите плещи или ще успее да го избегне?

Всички тези отговори ще научите като гледате “Дракула: Неразказан”!

В ролите: Люк Евънс, Сара Гадон, Доминик Купър, Арт Паркинсън, Чарлс Денс, Пол Кей и др.

Режисьор: Гари Шор

Държава: САЩ

Година: 2014

Времетраене:  92 минути

Жанр: Екшън, Драма, Фентъзи

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*